29 Mart, 2023

Alaçatı ve Çeşme Ücretsiz Plajlar

Alaçatı gezilecek yerleriyle meşhur olduğu kadar denizi ve doğasıyla da meşhur olan bir beldedir. Peki Alaçatı’da nerede yüzülür? Bu yazımızda buna cevap vermeye çalışacağız.

Alaçatı’da ücretli ve ücretsiz birçok plaj bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Çark Plajı, Delikli Koy, Ilıca Plajı, Altınkum Plajı, Aya Yorgi Koyu, Kleopatra Koyu, Pırlanta Plajı, Kocakarı Plajı, Tekke Plajı ve Boyalık Plajı’dır. Gelin isterseniz bu koy ve plajları yakından tanıyalım.

Çark Plajı

Çark Plajı’ndan bahsetmeye öncelikle ‘’Çark Plajı ücretsiz mi?’’ sorusunu cevaplayarak başlayalım. Çark Plajı’nın halk plajı statüsünde olmasından kaynaklı ücretsiz bir bölümü vardır. Fakat burada da şezlong veya şemsiye kiralamak için ücret ödemeniz gerekir. Eğer havlunuz ve kendi şemsiyenizle vakit geçirecekseniz bu ücret de ortadan kalkar. Bunun yanı sıra Çark Plajı içerisinde farklı işletmeler vardır. Bu işletmelere yani beachlere giriş ücreti ödeyerek girdikten sonra şezlong, şemsiye, duş ve soyunma odası hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bu giriş ücretleri her sezon değişmekle birlikte geçen sezon ortalama bir kişi için 100 TL civarındadır. Çark Plajı’nın nerede olduğunu merak edenler için ise, plajın çeşme yarımadasının güneyinde, oldukça rüzgar alan bir konumda olduğunu söylemek mümkün. Çark Plajı’na ulaşım ise oldukça kolay, özel aracınız yok ve toplu taşıma kullanmak istiyorsanız Alaçatı Merkez’den minibüslerle oldukça kolay bir şekilde bu plaja ulaşabilirsiniz. 

Çark Plajı, bölgenin en ünlü plajlarından olmasından kaynaklı ve oldukça rüzgar almasından dolayı hem ünlü sörfcüler hem de hobi olarak sörf yapan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Çark Plajı, ince kumu, temiz denizi ve kıyı kesminde çok derin olmamasıyla tropikal denizleri andırmaktadır. Çark Plajı’nı, çocuklu aileler ve yüzme öğrenen kişiler de tercih edebilir çünkü sığ bir denize sahiptir. Çark Plajı’nı tercih eden kişilerin genellikle memnun ayrılması, bu plajın makul harcamalarla geçirilicek bir tatil gününde tercih edilebileceğini göstermektedir.

Delikli Koy 

Delikli Koy’u anlatmaya başlarken yine ''Delikli Koy ücretli mi?’’ sorusundan başlayalım. Delikli Koy tamamen ücretsiz olan bir koydur. Öyle ki, koyda şemsiye kiralayabileceğiniz, tuvalet hizmetinden faydalanabileceğiniz, yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu yüzden öncelikle bunlara karşı tedbirli olarak gitmeniz gerektiğinizi belirtelim. Buna ek olarak Delikli Koy’a ulaşım sağlayabileceğiniz bir toplu taşıma imkanı bulunmamaktadır. ‘’Delikli Koy’a nasıl gidilir?’’ sorusunun cevabı özel aracınız, taksi veya otostop gibi yöntemlerle olmalıdır. 

Delikli Koy, Alaçatı’nın meşhur plajlarından biridir. Bundan birkaç sene öncesine kadar çok bilinmemesine rağmen son zamanlarda oldukça ilgi görmektedir. Günümüzde Delikli Koy’u kamp yapmak için tercih eden veya günübirlik olarak ziyaret eden misafirler çokça vardır. Delikli Koy, buna rağmen hala çok temiz bir koydur. Delikli Koy’un suyu soğuk, denizi berrak ve çakıl kaplıdır. Bundan dolayı Delikli Koy’a giderken deniz ayakkabılarınızı almanızı tavsiye edebiliriz. Delikli Koy, adını kayalıkların arasındaki sularda denize girilmesinden alıyor. Bu koyun çakıl kaplı kısımlarının dışında her yeri yüksek beyaz kayalıklarla çevrilidir. Bu kayalıkların üzerine havlunuzu serip güneşlenebilir, doğanın oluşturduğu harika renkler arasında fotoğraf çekilebilirsiniz. Delikli Koy, tatilinde farklılık, sakinlik, huzur ve doğayla bütünlük arayanlar için harika bir tercih olacaktır.


Ilıca Plajı

Çeşme Ilıca Plajı, bölgenin en ünlü plajlarından birisidir. Bu özelliği taşımasının sebebi ise, kaplıca plajı olmasıdır. Çeşme’de ücretsiz denize girilecek yerler arasında yer alan Ilıca Plajı 3 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Bu yüzden, şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler de yer almaktadır. Bu işletmelere ek olarak dilerseniz otellerden de şezlong kiralayıp günübirlik otellerin restoranlarından sipariş verebilirsiniz. Bu otellere bir örnek olarak Sheraton Çeşme Hotel’i verebiliriz. Oldukça uzun olan bu plajda, ister işletmelerin misafiri, ister günübirlik otellerin misafiri olabilirsiniz. İsterseniz de kendi imkanlarınızla dilediğiniz gibi gününüzü geçirebilirsiniz. Plajda ücretsiz tuvalet ve duş imkanının yanı sıra, acıktığınızda seyyar gezen satıcılardan yiyecek temin edebilir veya plajın çevresindeki merkez restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Ilıca Plajı, Çeşme Merkez’e yakınlığıyla, oldukça merkezi sayılmaktadır. Bu yüzden ulaşımı da özel aracınız, minibüslerle veya otobüslerle oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Ilıca Plajı ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise Ilıca Plajı’nın suyunun soğuk olup olmamasıdır. Ilıca Plajı’nın suyu diğer plajlara göre daha sıcaktır. Bunun nedeni ise Ilıca Plajı’nın yeraltı kaynak sularına çok yakın bir mesafede konumlanmasıdır. Ilıca Plajı ince kumdan oluşmaktadır. Bu yüzden deniz ayakkabılarına ihtiyaç duyacağınızı sanmıyoruz. Aynı zamanda, deniz derinliği çok fazla olmadığı ve sürekli olarak cankurtaranlar tarafından gözetlendiği için çocuklu ailelerin de tercih edebileceği bir plajdır. Ilıca Plajı, Çeşme plajlarının arasında mavi bayraklı plaj olma özelliğini taşıyan, temiz denize sahip plajlardan biridir. Ilıca Plajı’nın yanında, Ilıca Plajı’na yakınlığı ile bilinen Yıldızburnu Plajı yer almaktadır. Yaklaşık olarak Ilıca Plajı ile aynı özellikleri taşıyan Yıldızburnu Plajı da tercih etmek isteyebileceğiniz plajlardan olabilir.


Altınkum Plajı

‘’Altınkum Plajı ücretli mi?’’ sorusuna vereceğimiz hayır cevabı ile size Altınkum Plajı’nı tanıtmaya başlayalım. Adını altın gibi sapsarı olan ince, tane tane kumundan alan bu plaj, ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. Rüzgarı tersten almasından dolayı çarşaf gibi dümdüz, dalgasız ve o yaz sıcağında buz gibi soğuk suyuyla bir gidenin kesinlikle bir daha gitmesine sebep oluyor… Altınkum Plajı, aynı zamanda sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu aileler tarafından da tercih edilebilir fakat Altınkum Plajı’nın denizi Çeşme’nin diğer denizlerine göre daha soğuk olduğu için çocuğunuz suyun soğukluğundan hoşlanmayabilir, bu uyarıyı da yapmadan geçmeyelim! Altınkum Plajı’nda yüzerken deniz ayakkabılarına ihtiyaç duymayacak olsanız da deniz gözlüklerinizi yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz! Masmavi ve berrak bu denizde yüzerken deniz canlılarını izlemek keyifli olacaktır…

Altınkum Plajı’na ulaşım da Çeşme Merkez’e 10 kilometrelik bir mesafede olduğu için oldukça kolaydır. İster toplu taşıma ile, ister özel araçlarınız ile ulaşımınızı sağlayıp gününüzü burada geçirebilirsiniz. Altınkum Plajı’na ulaştığınızda tamamen ücretsiz vakit geçirebileceğiniz gibi orada yer alan beachlere giriş yaptıktan sonra şezlong ve şemsiye hizmeti alarak da vakit geçirebilirsiniz. Bu beachlerin fiyatı her sezon değişmekle birlikte geçtiğimiz sezon ortalama 100 TL civarında idi. 

Altınkum Plajı’nı tanıtırken, ‘’Altınkum Plajı’nın suyu soğuk mu?’’, ‘’Altınkum Plajı’na ulaşım nasıl oluyor?’’, ‘’Altınkum Plajı ücretli mi?’’, ‘’Altınkum Plajı’nın denizi nasıl?’’ gibi sorularınıza cevap vermeye çalıştık. Sizin için yararlı bir yazı olduğunu umarak iyi tatiller diliyoruz! 


Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu, masmavi ve berrak denizi, tane tane kumu, eğlenceli günbatımı ve gece partileri, beach clubları ve etkinlikleri ile Alaçatı ve Çeşme’nin kalbinin attığı büyüleyici bir koydur. Aya Yorgi Koyu, dergi kapaklarını süsleyen manzaralarıyla görenleri kendine hayran bıraktığı gibi sezonda yerli ve yabancı turistin uğramadan geçemediği vazgeçilmez bir duraktır. Şimdiye kadar ziyaret etmediyseniz ve ‘’Alaçatı’da nereye gitmeli?’’ diye düşünüyorsanız bu yaz kesinlikle uğramanızı tavsiye ederiz! 

‘’Aya Yorgi Plajı ücretli mi?’’ sorusuna geldiğimizde ise, Aya Yorgi Koyu’nda birbirinden farklı ve eğlenceli beach clubların olduğunu ve her beach club’ın kendine özgü giriş fiyatı ve koşulu olduğunu söylemek mümkündür. Aya Yorgi Koyu’nda ücretsiz denize girebileceğiniz bir alan bulmak oldukça zordur. Bu koyda vakit geçirmeniz için bir beach club’ı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Beach club’a girdikten sonra bu club’ın özel restoranından, temiz denizinden, havlu, şezlong ve şemsiye hizmetinden, barından, ‘’happy hour’’ olarak adlandırılan günbatımı partilerinden faydalanabilirsiniz. 

Aya Yorgi Koyu’nda güneşin batması eğlencenin bittiği anlamına gelmiyor! Çeşme’de gidilebilecek beachlerin çoğunun yer aldığı Aya Yorgi Koyu’nda gece boyu farklı mekanlarda her tarza hitap eden partiler, etkinlikler devam ediyor! Bu parti ve etkinliklerden anında haberdar olmak için sitemize abone olmayı unutmayın! 

Aya Yorgi Koy’unda bulunan ve sitemizde size özel fiyatlarla sunulan beachlere buradan ulaşabilirsiniz; Sole & Mare Beach Club, Yuzu Beach Alaçatı, İMİ Beach Aya Yorgi 


Kleopatra Koyu

‘’Çeşme Kleopatra Koyu ücretli mi?’’ sorusunun cevabı hayır, ücretli değildir. Kleopatra Koyu, Delikli Koy gibi tamamen ücretsiz bir plajdır. Zaten mesafe olarak da birbirine yakın olan bu iki koy denizlerinin temizliği açısından da birbirine benzemektedir. Kleopatra Koyu, iki vadinin arasında gizlenmiş saklı bir cennet gibidir. Kleopatra Koy’una ulaşım, merkeze yakın olan plajlara olan ulaşıma göre biraz zordur. Bu koyun yolları daha engebeli ve toplu ulaşıma kapalıdır. Aracınız ile Kleopatra Koyu’na vardıktan sonra aracınızı koyun girişinde park ediyor ve oradaki merdivenleri kullanarak aşağıya inip koya ulaşıyorsunuz. Kleopatra Koyu, sığ denizi ve ince kumuyla gidenlerin dikkatini çeken bir koydur. Aynı zamanda bu koy, kamp yapmayı seven kişiler tarafından da tercih edilen, bu konuda da güvenli bir koydur.

Kleopatra Koyu’nda, şezlong hizmetinden yararlanabileceğiniz, duş alabileceğiniz, tuvaletinizi yapabileceğiniz veya yiyecek-içecek alabileceğiniz herhangi bir işletme yoktur. Bu yüzden bu koya giderken tedbirli gitmenizi öneririz. Kleopatra Koyu, yüzerken deniz canlılarını izleyebileceğiniz kadar temiz bir denize sahip olduğu için yanınızda deniz gözlüğünüzü de götürmenizi tavsiye ederiz!

Pırlanta Plajı 

Çeşme halk plajları arasında popülerliğini koruyan plajlardan biri olan Pırlanta Plajı ücretli mi diye merak ediyorsanız, halk plajları kategorisinde yer aldığı için ücretsiz bir plaj olduğunu söyleyerek yazımıza başlayabiliriz. Pırlanta Plajı, adını ışıl ışıl parlayan temiz denizi ve ince beyaza yakın renkteki kumlarından alıyor. Bu plaj, yaz sezonunda çevresindeki yerli turistlerin uğrak noktası olduğu için kalabalık olabiliyor fakat özellikle sezon başı ve sonunda daha sakin olmasından dolayı, sakinlik seven deniz tutkunları tarafından tercih edilebilir. Pırlanta Plajı yaklaşık olarak 500 metre uzunluğunda, ister havlunuzu serip kendi isteğinize göre vakit geçirebileceğiniz ister de çevresindeki işletmelerden şezlong kiralayarak vakit geçirebileceğiniz alan imkanını size sunuyor. Deniz seviyesi 150-200 metre boyunca sığ ve deniz soğukluğu olarak da diğer Alaçatı plajlarına göre daha ılık olduğu için çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenen kişiler için de tercih edilebilir bir plaj olma özelliğini koruyor. Çam ormanlarının arasında, cam gibi berrak temiz bir denizde yüzme hayali kuruyorsanız Pırlanta Plajı tam size göre diyebiliriz…

‘’Alaçatı’dan Pırlanta Plajı’na nasıl gidilir?’’ diye merak ediyorsanız, toplu taşıma ile seyahat edecek kişilerin Çeşme merkezden minibüslerle ulaşımını sağlayabileceğini, özel aracıyla geleceklerin ise Çiftlik Köyü geçtikten sonra sağa dönerek Pırlanta Plajı’na ulaşabileceğini söylemek mümkündür. 


Kocakarı Plajı

Çeşme’de en güzel deniz nerede veya Çeşme’de hangi plaja gidilir diye düşünüyorsanız, Kocakarı Plajı Çeşme’nin en güzel denizlerinden birine sahip, sakin plajlarındandır. Kocakarı Plajı’nda hem kumluk hem taşlık yerler bulunduğu için bu plaja giderken yanınızda deniz ayakkabınızı götürmenizi tavsiye edebiliriz. Aynı zamanda çok derin olmayan bir denize sahip olan plajın suyu Çeşme’nin halk plajları arasında diğerlerine göre daha soğuk olma özelliğini de taşımaktadır. Sıcak yaz aylarında berrak, soğuk sulara atlamayı seven kişilerin tercih edebileceği bu plaj, çevresinde plaj işletmeleri bulunduruyor. Bu sayede tuvalet, şezlong ihtiyaçlarınızı ücreti karşılığında giderebiliyorsunuz. Kocakarı Plajı konum olarak ise Çeşme-Dalyan’da, limanın karşısında bulunuyor. Kocakarı Plajı, halk plajı olmasıyla birlikte yıllardır mavi bayraklı denize sahip olma özelliğini de koruyor. 

Kocakarı Plajı’na ulaşım, günübirlik veya saatlik teknelerle olabileceği gibi özel aracınız veya Çeşme merkezden toplu taşıma ile de olabilir. Kocakarı Plajı’nın çevresinde salaş Dalyan balık restoranları bulunduğu için gelmişken taze balık ve Ege mezelerini de deneyimleyebilirsiniz. Kocakarı Plajı ücretli mi diye merak eden ziyaretçilere, Çeşme halk plajı kategorisinde olduğu için burada geçirecekleri bu salaş günün karşılığında herhangi bir beach ücreti ödemesi gerekmediğini de hatırlatarak yazımızı sonlandıralım. Berrak, doğayla iç içe, temiz bir suda yüzmek istiyorsanız Çeşme’de ücretsiz denize girilecek yerlerin arasında en güzel seçeneklerden biri olan Kocakarı Plajı doğru bir tercih olacaktır. Şimdiden keyifli yüzmeler!


Tekke Plajı 

Tekke Plajı’nın Çeşme halk plajları arasında en ayırt edici özelliği direkt merkezde bulunmasıdır. Çeşme merkezden yürüyerek 5-10 dakikada ulaşabileceğiniz, Çeşme Marina’nın devamında bulunan bu plaj konumu itibariyle hem avantajlı hem dezavantajlı sayılabilir. Merkezden çok uzaklaşmak istemediğiniz ama denize de girmek istediğiniz günlerde hızlı bir seçenek olarak tercih edebileceğiniz gibi merkeze olan yakınlığından dolayı diğer plajlara göre biraz daha kalabalık olabilir. Konumunun bir başka avantajı ise, plajda vakit geçirirken herhangi bir ihtiyacınızda merkezden hemen temin edebilecek olmanızdır. Bunun yanı sıra plajda da ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Tekke Plajı’nın girişi ücretli mi diye merak edenler için, bu plaj da diğer Çeşme plajları gibi halk plajı kategorisinde yer aldığı için girişi ücretsizdir. 

Tekke Plajı’nın sahili çakıllıdır fakat denize girdikten sonra birkaç metre sonrası kumdur. Bu yüzden sahilde terliklerinizle yürürseniz denizde deniz ayakkabısına ihtiyaç duyacağınızı sanmıyoruz. Deniz sıcaklığı ortalama bir soğukluğu sahiptir. Çok fazla uzunluğa sahip olmayan bu plajda, dilerseniz rıhtım şeklinde denize doğru uzanan kayalıklardan atlayarak da denize girebilirsiniz. Tekke Plajı’nın denizi ılık esen rüzgarlarıyla birlikte sakin, berrak ve sığdır ve aynı zamanda bu plaj Sakız Adası manzarasına sahiptir.  

Boyalık Plajı

Boyalık Plajı büyüleyici deniz ve kumuyla Çeşme’nin en güzel plajları arasında yer almaktadır. Son zamanlarda popülerliği artan bu plaj yaklaşık olarak 4 kilometre uzunluğundadır ve Ilıca Plajı ile benzer özellikler taşımaktadır. Boyalık Plajı Çeşme’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. Turkuaz renkteki sığ denizi ile size muhteşem bir yüzme deneyimi yaşatacak olan Boyalık Plajı’nda yüzerken deniz canlılarıyla karşılaşabilir ve berraklığından dolayı çıplak gözünüzle onları net bir şekilde görebilirsiniz. Plajın denizi aynı zamanda sığ olduğu için metrelerce rahatlıkla yüzebilir, çocuğunuz ile gittiyseniz rahatlıkla yüzme öğretebilir veya eğlenebilirsiniz. Boyalık Plajı kum mu diye merak ediyorsanız bu plajda denizden çıktıktan sonra sizi ince, tane tane bir kumun karşıladağını söylemeliyiz. Hem denizi hem kumu açısından bu denli güzel olmasıyla Boyalık Plajı misafirlerinin tekrar tekrar tercih ettiği bir plaj olmasıyla da biliniyor. ‘’Boyalık Plajı ücretli mi?’’ sorusunun cevabı ise Çeşme halk plajları kategorisinde yer almasından dolayı hayırdır. Bu plaj da diğer halk plajları gibi ücretsizdir. Boyalık Plajı uzun bir plaj olduğu için yer yer şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulabilir veya beachlerin misafiri olabilirsiniz. Dilerseniz kendi havlunuz veya ekipmanınızla da vakit geçirebileceğiniz bu plaj size istediğinizi tercih etme imkanı sunuyor. 

Boyalık Plajı’na ulaşım ise plaj Çeşme merkeze 5 km mesafede olduğu için oldukça kolaydır. İsterseniz özel aracınız ile isterseniz toplu taşıma ile Boyalık Plajı’na ulaşabilirsiniz.